HOME

VLOERPOTTEN VOOR BINNEN

VLOERPOTTEN VOOR BUITEN

VLOERPOTTEN VOOR HANGARS

ENERGIEZUILEN VOOR BINNEN

ENERGIEZUILEN VOOR BUITEN

ENERGIEZUILEN - TOEBEHOREN

VERZINKBARE ENERGIEZUILEN VOOR BINNEN

VERZINKBARE ENERGIEZUILEN VOOR BUITEN

VLOERSTOPCONTACTEN VIERKANT VOOR BINNEN

VLOERSTOPCONTACTEN ROND VOOR BINNEN

VLOERSTOPCONTACTEN ROND VOOR BUITEN

WANDSTOPCONTACTEN VOOR BINNEN

WANDSTOPCONTACTEN VOOR BUITEN

OPHANGBARE CONTACTDOOSCOMBINATIES

SUGGESTIES EN DOWNLOADS

TERUG

 

 
IMPRESSUM PROJECTEN NIEUWS CONTACT DEUTSCH ENGLISH                         
 
Vloerpotten worden op gelijk niveau met de vloer gelegd, waardoor grotere ruimtes en oppervlakken op een onopvallende en verkeersveilige manier van energie, data, water en andere media kunnen worden voorzien. Hierdoor wordt voorkomen dat er iets omvergereden wordt. Bij het kiezen van vloerpotten voor buiten moet er op een aantal belangrijke eigenschappen worden gelet:

Op de eerste plaats moeten ze duurzaam en dus van roestvast staal V2A of, naar keuze V4A gemaakt zijn.

Verder moeten de deksels slipvrij zijn en van een laag asfalt of van bestrating kunnen worden voorzien.

Voor de deksel dient uit te worden gegaan van belastingsklasse 60 voor zwaar verkeer (SLW60), zodat deze indien nodig het gewicht van steigers en brandweerwagens kan dragen. SLW60 komt overeen met de belasting door een 3-assige vrachtwagen met een totaalgewicht van 60 ton, dus 10 ton per wiel. Grotere wiellasten zijn bijvoorbeeld op start- en landingsbanen vereist. Tegels die op een deksel zijn aangebracht, breken al bij een geringe doorbuiging.

Deksels van vloerpotten voor buiten moeten waterdicht zijn conform beschermingsklasse IP68. Bij gebruik tijdens regenweer moeten de kabels waterdicht door de deksel kunnen worden geleid.

De deksels moeten bij gebruik volledig gesloten kunnen worden en dienen zowel bij gebruik alsook bij niet-gebruik van binnen te kunnen worden afgesloten.

Stopcontacten en andere elektrische apparaten moeten conform de planningsrichtlijnen kunnen worden samengesteld en op vervangbare modules zijn geïnstalleerd, zodat wijzigingen op een later tijdstip mogelijk zijn.

Vloerpotten moeten inclusief verdeelinrichtingen (aardlekschakelaar en installatieautomaat) kunnen worden geleverd, zodat er bij lange toevoerleidingen slechts een voedingskabel nodig is. Ook moeten ze, indien nodig van aansluitingen voor het aan- en afvoeren van water kunnen worden voorzien.

De vloerpotten van StarConnex voldoen standaard aan al deze vereisten. Ze zijn perfect afgewerkt en hebben hun kwaliteit veelvuldig bewezen.

De standaard afmetingen zijn
BT300 (300 x 300 mm), BT400 (400 x 400 mm), BT500 (500 x 500 mm) en BT600 (600 x 600 mm). De standaard hoogtes zijn 165 en 250 mm. Voor vloerpotten die frequent worden gebruikt, adviseren wij de uitvoeringen met een scharnierende deksel. Wij leveren ook speciale afmetingen die bijvoorbeeld overeenstemmen met de grootte van tegels. Als extra kosteloze service snijden wij nauwkeurig uitsparingen voor de kabeluitvoer in de tegels die op de deksel worden gelegd.

    

                       BT600 met geplaveide deksel
                  

 BT600 met slipvrije deksel en opgemonteerde kabelbuis met regenkap
 
Tel: +49-5225-860028  Fax: +49-5225-859599 
e-mail:
info@starconnex.com