HOME

VLOERPOTTEN VOOR BINNEN

VLOERPOTTEN VOOR BUITEN

VLOERPOTTEN VOOR HANGARS

ENERGIEZUILEN VOOR BINNEN

ENERGIEZUILEN VOOR BUITEN

ENERGIEZUILEN - TOEBEHOREN

VERZINKBARE ENERGIEZUILEN VOOR BINNEN

VERZINKBARE ENERGIEZUILEN VOOR BUITEN

VLOERSTOPCONTACTEN VIERKANT VOOR BINNEN

VLOERSTOPCONTACTEN ROND VOOR BINNEN

VLOERSTOPCONTACTEN ROND VOOR BUITEN

WANDSTOPCONTACTEN VOOR BINNEN

WANDSTOPCONTACTEN VOOR BUITEN

OPHANGBARE CONTACTDOOSCOMBINATIES

SUGGESTIES EN DOWNLOADS

TERUG

 

   
IMPRESSUM PROJECTEN NIEUWS CONTACT DEUTSCH ENGLISH                                                             
                                      
 
Vloerpotten worden op gelijk niveau met de dekvloer gelegd, waardoor grotere ruimtes en oppervlakken op een onopvallende en verkeersveilige manier van energie, data, water en andere media kunnen worden voorzien. Bij het kiezen van vloerpotten voor binnenruimtes moet er op een aantal belangrijke eigenschappen worden gelet:

Op de eerste plaats moeten ze duurzaam en dus van roestvast staal V2A of, naar keuze V4A gemaakt zijn.

Verder moeten de deksels van de passende bekledingsmaterialen kunnen worden voorzien, zodat ze optimaal met de omgeving versmelten.

Voor de deksel dient uit te worden gegaan van belastingsklasse 60 voor zwaar verkeer (SLW60), zodat deze indien nodig het gewicht van steigers en brandweerwagens kan dragen. SLW60 komt overeen met de belasting door een 3-assige vrachtwagen met een totaalgewicht van 60 ton Deze belastingsklasse is vereist om te voorkomen dat tegels die op een deksel zijn aangebracht al bij een geringe doorbuiging breken. De deksels moeten dus niet alleen de genoemde last kunnen dragen, maar mogen ook niet doorbuigen. Grotere wiellasten zijn bijvoorbeeld op start- en landingsbanen vereist.

In binnenruimtes die machinaal nat worden gereinigd, is het absoluut noodzakelijk dat deksels van vloerpotten waterdicht zijn conform beschermingsklasse IP68. Hierdoor kan er bij natte reiniging geen water van schoonmaakmachines naar binnen dringen.

Niet alleen bij vloerpotten in natte ruimtes, maar ook in binnenruimtes die machinaal nat worden gereinigd, moeten alle naden tot aan de bovenrand waterdicht gelast zijn. Anders kruipt reinigingswater dat tussen de deksel en de dekselrand is achtergebleven, door de spleten naar buiten. De betonvloer en de dekvloer worden hierdoor op den duur vochtig. Daarom mogen de van bovenaf zichtbare hoeken geen ongelaste naden hebben.

De deksels moeten bij gebruik volledig gesloten kunnen worden en dienen om verzekeringstechnische redenen zowel bij gebruik alsook bij niet-gebruik van binnen te kunnen worden afgesloten.

Stopcontacten en andere elektrische apparaten moeten conform de planningsrichtlijnen kunnen worden samengesteld en op vervangbare modules zijn geïnstalleerd, zodat wijzigingen op een later tijdstip mogelijk zijn.

Vloerpotten moeten inclusief verdeelinrichtingen (aardlekschakelaar en installatieautomaat) kunnen worden geleverd, zodat er bij lange toevoerleidingen slechts een voedingskabel nodig is. Ook moeten ze, indien nodig, van aansluitingen voor het aan- en afvoeren van water kunnen worden voorzien.

De vloerpotten van StarConnex voldoen standaard aan al deze vereisten. Ze zijn perfect afgewerkt en hebben hun kwaliteit veelvuldig bewezen.

De standaard afmetingen zijn BT300 (300 x 300 mm), BT400 (400 x 400 mm), BT500 (500 x 500 mm) en BT600
(600xxx600 mm).  De standaard hoogtes zijn 165 en 250 mm. Voor vloerpotten vanaf BT500 die frequent worden gebruikt, adviseren wij de uitvoeringen met een scharnierende deksel. Wij leveren ook speciale afmetingen die bijvoorbeeld overeenstemmen met de grootte van tegels. Als extra kosteloze service snijden wij nauwkeurig uitsparingen voor de kabeluitvoer in de tegels die op de deksel worden gelegd. De deksel van de vloerpot links onder werd met zwart graniet bedekt om een optisch effect te creëren.