HOME

VLOERPOTTEN VOOR BINNEN

VLOERPOTTEN VOOR BUITEN

VLOERPOTTEN VOOR HANGARS

ENERGIEZUILEN VOOR BINNEN

ENERGIEZUILEN VOOR BUITEN

ENERGIEZUILEN - TOEBEHOREN

VERZINKBARE ENERGIEZUILEN VOOR BINNEN

VERZINKBARE ENERGIEZUILEN VOOR BUITEN

VLOERSTOPCONTACTEN VIERKANT VOOR BINNEN

VLOERSTOPCONTACTEN ROND VOOR BINNEN

VLOERSTOPCONTACTEN ROND VOOR BUITEN

WANDSTOPCONTACTEN VOOR BINNEN

WANDSTOPCONTACTEN VOOR BUITEN

OPHANGBARE CONTACTDOOSCOMBINATIES

TERUG

 

                                                                                                 
IMPRESSUM PROJECTEN NIEUWS CONTACT DEUTSCH ENGLISH            

Het begrip „floorpit" verwijst zowel naar de betonnen schacht in de bodem alsook naar de ingebouwde verdeelinrichtingen die opengeklapt of verzonken kunnen worden. Voor het onderhoud van lichte luchtvaartuigen in de hangar worden bij voorkeur floorpits gebruikt die kunnen worden opengeklapt. De deksels gaan na ontgrendeling automatisch open en kunnen voor wiellasten tot 90 ton worden geleverd.

Dankzij de uitneembare binnendeksel die aan de frontzijde waterdicht zit vastgeklemd, kan de pit ook met gesloten deksel worden gebruikt. Hierdoor kan plaatsgebrek worden voorkomen en het risico op botsingen worden verminderd. In de praktijk worden de deksels echter ook vaak opengelaten, wanneer een grote hoeveelheid meetkabels, slangen voor hydraulische olie en andere leidingen kort na elkaar moet worden omgestoken. Schakelaars zijn aan de binnenkant van de deksel aangebracht.

De apparatuur is op vervangbare modules gemonteerd, waardoor maximale flexibiliteit is gewaarborgd. De modulehouder kan compleet worden verwijderd; de trekontlastingen voor de toevoerleidingen van alle stopcontacten zitten aan de onderkant.

De deksels hebben stabiele scharnieren. De bovenkant is van roestvast staal of een andere bekleding voorzien. De dekselrand heeft rondom een afgewerkte afdichting. De floorpits worden naar wens bekleed en op maat gemaakt. De 400 Hz vliegtuigstekker zit wanneer hij niet wordt gebruikt in een beklede koker. De 400 Hz kabel wordt via grote rollen in de floorpit geleid en kan in alle richtingen worden uitgetrokken. 

Voor het onderhoud van middelgrote en grote luchtvaartuigen zijn zo veel voedingsaansluitingen nodig en is zo veel ruimte voor de verdeelinrichting vereist, dat er van verzinkbare floorpits gebruik gemaakt moet worden. Deze worden handmatig omhoog getrokken. Onder het zichtbare gedeelte bevindt zich een complexe roestvast stalen eenheid met geleiderollen en tegengewichten. Ook is er bewust een zwakke plek in de zuil aangebracht die er bij botsingen voor zorgt dat deze juist daar breekt waar de minste schade wordt aangericht. De bekleding van de deksels kan 90 ton wiellast verdragen. Alle contactdozen zijn vast in een deur ingebouwd. Verder zijn er een aantal vervangbare lege modules beschikbaar, waardoor uitbreiding mogelijk is. Datacontactdozen zitten achter transparante klapvensters. Ook hier bieden wij maatwerk bij de uitvoering en vervaardiging. Het mat geslepen roestvast staal is robuust en stabiel en dus zeer duurzaam. Aan de achterkant zitten de verdeelinrichtingen, hier 72 modules. De kijkvensters voor de verdeelinrichtingen kunnen eveneens worden opengeklapt, zodat de binnenruimte vrij toegankelijk is voor onderhoudswerkzaamheden. Deze floorpits kunnen in plaats van met 400 Hz contactdozen ook met uittrekbare kabels en inlegbakken worden geleverd.